BLOGÉRTESÍTŐ

 

Amennyiben szeretné rendszeresen megkapni az SHD Group hírlevelét, kérjük, adja meg adatait!

Első 90 nap a munkahelyen - próbaidő

06.11. - Írta: SHD Group

Obamának 100 napja van az USA elnökeként, hogy bizonyítson, neked csak 90. Milyen hibákat követhetsz el?

Az első 90 napról szóló sorozatunkat a hibákkal kezdjük.

 

Nézzük, milyen hibákat követhet el az ember egy új munkahelyen:

 

2016-06-10 13.55.29.jpg"Járt utat a járatlanért..." A munkatársnak meggyőződése, hogy ő eddig is mindent jól csinált és új munkahelyén is sikerre viszi, ha nem változtat. Nem veszi észre, hogy a siker záloga új szerepében éppen az, ha felhagy bizonyos szokásokkal vagy új kompetenciákat sajátít el. 

 

"Cselekvéskényszer" Úgy érzi, azonnal át kell vennie az irányítást, túl hamar akar látható nyomot hagyni a szervezetben. Nincs ideje tanulni és rossz döntéseket hoz, amik ellenállást váltanak ki.

 

"Irreális elvárások" Nem tisztázza az elvárásokat, nem állít fel érthető és elérhető célokat. Lehet, hogy jól teljesít, mégsem felel meg a főnöke elvárásainak.

 

"Túl sok vasat tart a tűzben" Egyszerre több kezdeményezést is tesz, remélve, hogy egyik-másik csak beválik. Ez összezavarja az embereket, és a kulcsfontosságú kezdeményezéseihez nem lesz meg a megfelelő erőforrása.

 

Tudni a "megoldást" Már azleőtt tudja a megoldást a problémára, hogy részleteiben megismerné azt. Elhamarkodott következtetéseket von le "a problémát" és a "megoldást" illetően is. 

 

"Hangsúlyvesztés a tanulásban"  Túl sok időt tölt az üzlet technikai oldalával, és nem eleget az új pozíció "politikai" és kulturális dimenzióival. Nem foglalkozik a vállalati kultúrával, nem épít új kapcsolatokat, információs csatornákat, amikre pedig a helyzet megértéséhez szüksége van. 

 

"Horizontális kapcsolatok elhanyagolása"  Túl sok időt tölt a főnök-beosztott kapcsolatokkal, és nem eleget az egyenrangú csapattársakkal és már érdekeltekkel. Ezzel elszalasztja a támogatók begyűjtését.

 

Volt már rá példa, hogy belesétáltál valamelyik csapdába? Vagy másokat láttál belesétálni? Esetleg épp' most kezdesz egy új munkahelyen? 

Keress minket, és 90 napos coaching programunkkal segítünk, hogy sikeresen vedd az akadályokat!

Címkék: próbaidő, állásMondja el véleményét Ön is!

BLOGÉRTESÍTŐ

 

LEGÚJABB CIKKEK

 

Címkefelhő

(1), állás (1), értékek (1), feladatok (1), fontos-sürgős mátrix (1), honlap (1), időgazdálkodás (1), kártya (1), kérdezéstechnika (1), költséghatékonyság (1), kulcskompetencia (1), megtakarítás (1), molinó (1), nézőpont (1), önismeret (2), projektmenedzsment (1), reklám (1), szórólap (1), vállalkozás-indítás (1), vezetői képességek (1), workshop (1), blog (2), coaching eszközök (2), delegálás (1), eisenhower (1), értékek (1), időgazdálkodás (2), kérdés (1), kisvállalkozás (1), marketing (1), menedzser (1), motiváció (1), önbizalom (1), önismeret (1), Points of You (1), Points of You kártya (2), prezentáció (1), próbaidő (1), probléma (1), stratégiai tervezés (1), stressz (1), stresszkezelés (1), SWOT (1), versenyképesség (1)