BLOGÉRTESÍTŐ

 

Amennyiben szeretné rendszeresen megkapni az SHD Group hírlevelét, kérjük, adja meg adatait!

Coaching

A coach szó magyarul edzőt jelent. A coaching, mint módszer a sportban használatos edző kifejezésből alakult ki. Míg a sportban a tréner abban segít, hogy a sportoló a legjobb legyen, úgy a vállalatok világában a coach a vezetőt támogatja személyes fejlődésében, és abban, hogy eredményesebben, hatékonyabban lássa el feladatát. 

 

Mit jelent mindez a gyakorlatban? A coach a vezetővel együttműködve azon dolgozik, hogy ügyfele fejlődjön, növekedjen a teljesítőképessége, reálisabban lássa az általa vezetett vállalkozást és munkatársait, elősegíti, hogy rájöjjön, pontosan hol és mit kell tennie annak érdekében, hogy hatékonyabb, eredményesebb legyen. 

 

Nézze meg az alábbi rövid videót, és pontosan érteni fogja, mit jelent a coaching:

 

 

A coach nem ad kész megoldásokat, nem feladata, hogy az ügyfél, a vezető helyett elvégezze a munkát. Ahogy Péter Szabó, Svájcban élő és működő coach fogalmazott:  

 

„A coach egy jó képkeretező. Rembrand mondta, hogy a pályafutása során könnyebb volt megfesteni a képeket, mint megtalálni a megfelelő keretet hozzá. Egy képet bekeretezni oly módon, hogy a kép sugározza magából, miért is festették; az az igazi kihívás. Coach-ként egy keretet kell létrehoznunk az eredményközpontú kérdéseknek, a megerősítő visszajelzéseknek, az állandó figyelemnek és a hasznos értékelésnek. A keretezővel közös vonása a coachnak, hogy soha nem vesz részt a kép megfestésében. A coaching hatásai: öntudatosság növekedése, bizalom, választási lehetőségek megnövelése, magabiztosság erősítése.”

 

Hogy milyen területeken, problémák kapcsán tud segíteni egy coach?

 

- Időgazdálkodás

- Munka és magánélet összehangolása

- Első 90 nap (új vezető beintegrálása a szervezetbe)

- Delegálás, klasszikus vezetői szerep

- Döntéselőkészítés

- Motiváció

- Karriertámogatás

- Konfliktuskezelés

- Önismeret

- Prezentációs készségek

- Stresszkezelés

- Tárgyalástechnika

- Kiégés (burnout)

- Outplacement.

 

A fenti területeken túl is van lehetőség a coaching, mint módszer alkalmazására. A coaching nem szakmai tanácsadás, a coach a folyamatban támogatóként, segítőként van jelen, segíti az ügyfelet a problémák beazonosításában, és a megoldásokat tartalmazó akciótervek kidolgozásában. 

 

Ha Ön úgy gondolja, hogy sokszor jól jönne, ha valaki, aki nem a csapatában dolgozik, meghallgatná, akivel el tud beszélgetni azokról a kihívásokról, amelyek most épp' Ön vagy vállalkozása előtt állnak, ha szüksége van egy külső támogatóra, akkor kérje ingyenes nulladik találkozónkat, melyet követően eldöntheti, szeretne-e velünk dolgozni vagy más utat választ céljai elérése érdekében. 

 

Ha vezetőként Önmagát szeretné fejleszteni, és kíváncsi rá, hogy mely területeken van erre szüksége, töltse ki honlapunkon ingyenes tesztjeinket, és megtudhatja, mire érdemes koncentrálnia!

Szolgáltatások

 

Coaching     

Coaching

 

palyazatiras_kep_aloldal.jpg 

Pályázatírás

 

webdesign_web.jpg         

Webdesign

 

munkaero_kozvetites.jpg                                   Munkaerő-közvetítés

LEGÚJABB BLOGBEJEGYZÉSEK

LEGFRISSEBB HÍREK